Benvingut/da
Dimarts 21 de Novembre de 2017Español | CatalàMapa Web | Contactar
No t'has registrat? Registra't | Àrea privada socis
 Encara no t'has associat? Associa't ara!
Accés àrea privada Clínica Dental
Cercador  
De dilluns a divendres, de 9h a 19h
C. de Llançà 34 (08015) Barcelona
Com arribar | Contacta amb nosaltres
Associa't ara!
Forma part d'Ahiadec i gaudeix de les millors promocions i descomptes...
Associa't ara!
Micro Sites
La informació científica a l'abast de l'higienista
Més informació
Zona Comercial
Contacte amb Laboratoris i Delegats de Zona y disfruta de las mejores promosiones. Sólo para Asociados a Ahiadec.
Més informació
 
 
 
Home Simposis i congressos
 
 
, 21 de de 2017
Imprimir
Share | |
Inscripció Online  
Any:
 
  • Crònica
  • Ponents
  • Programa
  • Informació General
Una edició doble celebrada íntegrament a l’Associació
Dos Simposis en un. El Simposi AHIADEC d’Odontostomatologia per a Higienistes Dentals i Auxiliars va estrenar en aquesta edició un nou format amb una sessió per a estudiants el divendres i una altra per a professionals el dissabte. Un desdoblament que va permetre agrupar les ponències per continguts específics pensant en la formació, experiència i interessos de cada col·lectiu.La XIIIa edició del Simposi d’Odontostomatologia per a Higienistes Dentals i Auxiliars, que es va celebrar els passats 22 i 23 de novembre de 2013 a la seu de l’AHIADEC del carrer de Llança de Barcelona, va apostar aquest any per oferir continguts diferenciats per a estudiants d’Higiene Bucodental i per a professionals enfocats a la formació i experiència de cada col·lectiu.  
 
La Sra. Montserrat Conill, presidenta de l’AHIADEC,  —juntament amb les integrants de la Junta de l’Associació Sra. Josefa Toledo, Sra. Lourdes Botella i Sra. M. Dolors López— va inaugurar la jornada per a estudiants del Simposi donant la benvinguda als assistents amb paraules d’agraïment als professors dels cicles de grau superior d’Higiene Bucodental, així com als ponents, laboratoris i cases comercials pel seu suport i col·laboració en les activitats organitzades per l’AHIADEC.
 
La Sra. Conill va animar també els “futurs higienistes” a aprofundir els seus coneixements a les novetats digitals del sector, moltes de les quals s’abordaven en algunes de les ponències de la tarda. “Una realitat i tot un nou món tecnològic que ja s’està aplicant a moltes clíniques dentals”, va comentar al respecte la Sra. Conill.


 
Divendres, 22 de Novembre
Després de les paraules de benvinguda es van iniciar les ponències que, en la seva primera jornada, van comptar amb la presència de la Sra. Mayka Lozano, el Dr. Sergio Morales, el Dr. Óscar Gómez, el Sr. Albert Mangas, el Dr. Jordi Daunis i el Dr. Jaume Arnau.
 
La ponència inaugural, que portava per títol “Les virtuts de la tecnologia”, va anar a càrrec de la Sra. Mayka Lozano, Tècnica Protètica, Tècnica Higienista i Assessora Comercial d’Implants. A la seva exposició, la Sra. Lozano va comentar els beneficis de l’odontologia digital i el treball CAD-CAM en contraposició amb la pròtesi convencional.
 
Per a la Sra. Mayka Lozano “la digitalització encara no està molt estesa a la clínica dental i només són una minoria les que treballen amb la tecnologia CAD-CAM”. No obstant, tot i l’incipient presència de la tecnologia digital al gabinet odontològic, la Sra. Lozano va considerar que “és una realitat de la que, més tard o més d’hora, participaran tots els professionals dentals”.     
 
Seguidament, el Dr. Sergio Morales, Llicenciat en Odontologia, Tècnic Protètic i Tècnic Higienista va exposar el protocol per a la presa d’impressions dentals amb alginat i l’obtenció del model d’estudi. La ponència del Dr. Morales va tractar les propietats de l’alginat, l’elecció de la cubeta d’impressió i va fer esment dels errors més freqüents que es produeixen durant el buidat.
 
Tot i el context de digitalització creixent en l’àmbit odontològic, el Dr. Morales considera que, “si bé la impressió digital aporta major productivitat i més confort al pacient, la impressió tradicional amb alginat ofereix menor inversió econòmica que la tecnologia digital, és una tècnica àmpliament coneguda i consta d’un instrumental fàcil i senzill”.
 
El Simposi va continuar amb la conferència “Per què higienista?” impartida pel Llicenciat en Odontologia, Màster en Posturologia i Professor de Periodòncia de la Universitat de Barcelona, Dr. Óscar Gómez. 
 
En la seva  dissertació, el Dr. Gómez va destacar la importància de la funció de l’higienista a la clínica dental, ja que “és la figura més propera al pacient, a vegades més i tot que el propi odontòleg, i requereix d’una excel·lent preparació”. Per al Dr. Óscar Gómez, “donat que la patologia periodontal és quasi una malaltia crònica, l’higienista ha de ser conscient del seu pes específic dintre de la clínica dental” per saber gestionar eficaçment aquest tipus de pacient.
 
Després de la pausa, el Sr. Albert Mangas, Enginyer Tècnic Industrial Mecànic i col·laborador de documentació científica d’Avinent Implant System, va fer una demostració pràctica d’escaneig intraoral. Prèviament, el Sr. Mangas va explicar el funcionament del flux de treball digital i la comunicació integrada entre clínica i centre de mecanitzat. 
 
Durant la demostració d’escaneig digital, el Sr. Albert Mangas va augurar un canvi radical en la manera de treballar dels higienistes. Per al Sr. Mangas, “l’higienista es convertirà en breu en un usuari habitual de les noves tecnologies a la clínica dental convertint-se en un professional de més responsabilitat i de més valor afegit. Això comportarà actualitzar-se i reciclar-se constantment”.
 
La següent ponència va ser la del Dr. Jordi Daunis, Llicenciat en Odontologia, Màster en Odontopediatria, Postgrau en Implantologia i Periodòncia i Professor del Cicle de Grau Superior d’Higiene Bucodental de l’IES La Ferreria. El Dr. Daunis va exposar les indicacions i pautes actuals per a la prevenció de l’endocarditis bacteriana, una inflamació del revestiment interior del cor i de les vàlvules cardíaques.
 
El Dr. Daunis va comentar que l’endocarditis bacteriana és una afecció poc coneguda entre els professionals ja que “al tractar-se d’una afecció poc freqüent i estar somesa a canvis en els seus protocols de prevenció, es possible que els clínics apliquin protocols desfasats actualment”. 


 
Finalment, la darrera ponència del divendres va anar a càrrec del Dr. Jaume Arnau, Llicenciat en Medicina i Cirurgia i Màster en Sofrologia Caycediana que va explicar com gestionar “de manera encertada” l’estrès del personal de la clínica dental. 
 
El Dr. Arnau considera que “l’estrès és quelcom imprescindible per a la vida perquè ens ajuda a sobreviure tot reaccionant automàticament davant esdeveniments que ens podrien afectar”.
 
Segons el Dr. Jaume Arnau,  “sense una gestió encertada s’entra en un cercle viciós on apareix una simptomatologia psicosomàtica negativa. La clínica dental és un punt de trobada on les relacions i situacions s’afronten des de diferents actituds. Obtenir un bon resultat està relacionat amb la satisfacció i el benestar de les persones”. La ponència del Dr. Arnau va acabar amb una pràctica de relaxació de la que van participar tots els assistents al Simposi. 


 
Dissabte, 23 de Novembre
El dissabte al matí, la presidenta de l’AHIADEC, Sra. Montserrat Conill, va inaugurar la segona jornada del Simposi —dedicada als professionals— amb paraules d’agraïment als congressistes, ponents, laboratoris i cases comercials.
 
L’encarregada d’iniciar les conferències del dissabte va ser la metgessa forense i especialista en medicina legal  Dra. Anna Hospital amb una ponència titulada “Aspectes legals en la pràctica odontològica”.  La Dra. Hospital va fer un repàs dels aspectes legals bàsics que regulen la pràctica diària de la professió. L’especialista en medicina forense va fer especial èmfasi en els casos de responsabilitat més denunciats i en la legislació sanitària bàsica que tot higienista ha de conèixer per exercir la professió.
 
Per la seva banda, la Dra. Ana Lorente va presentar la ponència sobre els materials en tractaments pulpars en odontopediatria. Per a la Dra. Lorente, Cap d’Àrea d’Odontopediatria de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), és de vital importància que el personal de la clínica dental aprofundeixi en el coneixement dels materials més utilitzats avui en dia en aquest tipus de tractament.
 
Després d’un petit descans, el Simposi va continuar amb la Dra. Laura Garcia, Llicenciada en Odontologia i Màster en Implantologia, que va exposar “El tractament dental en pacients pediàtrics amb necessitats especials i patologia sistèmica”. Segons la Dra. Garcia perquè l’higienista pugui tenir èxit en el tractament de pacients pediàtrics especials “s’han de tenir uns coneixements mínims de la patologia que presenta el  pacient, així com conèixer el seu context ambiental (pares, cuidadors, estat socioeconòmic..)”.
 
A la seva presentació, la Dra. Garcia va remarcar l’èxit dels tractaments que inverteixen temps en parlar amb els pares i cuidadors. Segons l’especialista en odontopediatria, “aquest temps serà de gran utilitat per a l’èxit del tractament a nivell ambulatori i evitarà futurs tractaments més complexes que necessitin anestèsia o sedació”.


 
Per acabar les sessions del matí es va fer lliurament del XIIIè Premi Científic d’Investigació Odontològica per a Higienistes Dentals patrocinat per Oral-B. El tribunal, presidit pel Dr. Javier Lozano i format per les membres de la Junta de l’AHIADEC, Sra. Josefa Toledo i Sra. M. Dolors López, va atorgar el primer premi a la Sra. M. Carmen Almagro i el premi finalista a la Sra. Carolina Garcia.
 
Seguidament, i després de la pausa per dinar, es van reprendre les ponències amb el Dr. Joan Pi Urgell que va comentar la problemàtica de la pèrdua d’os del maxil·lar superior i les conseqüències per al pacient. A la seva exposició titulada “Atròfia maxil·lar: diferents alternatives de tractament”, el Dr. Pi va explicar que “l’higienista amb coneixements de tècnica de reconstrucció maxil·lar pot aconseguir un gran benefici per als pacients amb tècniques miniinvasives, sense necessitats d’empelts d’os”.  
 
El Dr. Pi Urgell considera que l’higienista bucodental té una aportació bàsica en aquest tipus de tractament, sobretot “en la manutenció de la resta de la boca lliure de placa i de càrrega bacteriana que podria fer fracassar la regeneració”.
 
Seguidament, el Dr. Felipe Sáez, Llicenciat en Odontologia i Màster en Gestió de Clíniques Dentals, va explicar els congressistes com aconseguir que, en el context de crisi actual, els pacients acceptin els pressupostos. Per al Dr. Sáez, l’import final d’un pressupost no és del tot decisori a l’hora de ser acceptat o no per un pacient, sinó que intervenen factors externs que tot el personal de la clínica ha de conèixer i tenir presents. 
 
Finalment, el Dr. Daniel Abad, Llicenciat en Odontologia i Màster en Cirurgia i Implantologia Bucal va iniciar la darrera de les ponències del Simposi. Sota el títol “Aplicacions del làser en odontologia”, el Dr. Abad va exposar els coneixements teòric-pràctics sobre la utilització, cura i manteniment del làser. 
 
Segons el Dr. Abad, el làser com eina afegida als tractaments odontològics “és una tecnologia poc usada degut al desconeixement dels seus efectes beneficiosos per als pacients. Als inicis era una tecnologia cara, però a l’actualitat existeixen vàries empreses amb preus més econòmics. Els dentistes, en general no volen invertir ni temps ni diners en incorporar-lo al seu dia a dia”.
 
Després de la ponència, la vicepresidenta de l’AHIADEC, Sra. Lourdes Botella, va donar per clausurat el XIIIè Simposi i va emplaçar a tots els assistents a participar en l’edició del proper any.
Llicenciat en Odontologia. Màster en Periodòncia. Professor associat de Periodòncia de la UIC. Pràctica privada exclusiva en Periodòncia i Implants.
Llicenciat en Odontologia (UB). Master of Science in Orofacial Pain, Univ. Kentucky (EEUU). President de la Societat Espanyola de Disfunció Temporomandibular i Dolor Orofacial (SEDCYDO). Professor Unitat de ATM i Dolor Orofacial del Postgrau de Cirurgia Bucal i Implantologia Bucofacial (UB). Director Postgrau Oclusió, Disfunció Temporomandibular i Dolor Orofacial (SCOE).
Llicenciada en Odontologia (UiC). Postgrau Odontopediatria (SCOE). Màster Teràpia Natural i Odontologia Neurofacial (UB).
Llicenciada en Odontologia. Doctoranda. Màster en Periodòncia. Postgrau en Endodòncia. Residència Clínica en Implantologia Oral. Professora de Grau en Odontologia, i professora associada del Màster i Residència Clínica de Periodòncia. Sòcia titular Especialista de SEPA i sòcia de la SCOE.
Llicenciada en Odontologia per la UB. Màster Odontopediatria per la UB. Postgrau de Medicina Oral. Adjunta del servei d'odontologia de l'Hospital Sant Joan de Déu.
Llicenciada en Odontologia per la UB. Màster Oclusió i Rehabilitació Oral per la UB.
Llicenciada en Medicina i Cirurgia. Metge especialista en Estomatologia. Professora associada d'Operatòria Dental, UB. Doctora en Medicina i Cirurgia.
Llicenciada i Doctora Odontologia. Màster i Postgrau Periodòncia. Postgrau Implantologia. Pràctica exclusiva en Periodòncia a Centre Mèdic Teknon, Barcelona, i Bränemark Osseointegration Center, Lleida. Diploma Estudis Avançats Tècniques Clíniques Odontostomatologia. Postgrau Estètica Dental Avançada. Col·laboradora i Coordinadora servei Periodòncia Bränemark Osseointegration Center.
Odontòleg (UB). Màster de Cirurgia Bucal i Implantologia (UB). Màster en Disseny i Estadística en Ciències de la Salut (UAB). European Board of Oral Surgery (EBOSS). Professor titular de Cirurgia Bucal (UB). Director del Màster de Cirurgia Bucal i Implantologia Bucofacial (UB).
Kinesòleg Holístic. Llicendiat en Ciències Activitat Física i Esport. Creador i Director de Kinesologia Unificada®. Màster en PNL i Osteopatia Xinesa.
DIVENDRES, 22 NOV 13

14.00 - 14.30 Lliurament de documentació i acreditacions.

14.30 - 14:45 Acte inaugural.

14:45-15:30 Les virtuts de la tecnologia. Sra Mayka Lozano.

15.30 - 16.15 Protocol per a la presa d'impressions dentals amb alginat. Dr Sergio Morales.

16:15-17:00 Per què higienista? Dr. Óscar Gómez.

17:00 - 17.30 Pausa.

17:30-18:15 La nova era digital. Sr. Albert Mangas.

18:15-19:00 Indicacions i pautes actuals per a la prevenció de l'endocarditis bacteriana. Dr Jordi Daunis.

19:00-19:45 Gestió de l'estrès del personal de la clínica dental. Dr. Jaume Arnau.


DISSABTE 23 NOV 13

09.00 - 09.30 Lliurament de documentació i acreditacions.

09.30 - 10.15 Aspectes legals en la pràctica odontològica. Dra Anna Hospital.

10.15 - 11.00 Síndrome de l'apnea del son. Dr César Colmenero.

11.00 - 11.30 Pausa.

11.30 - 12.15 Materials en tractaments pulpars en odontopediatria. Dra Ana Lorente.

12.15 - 13.00 Odontologia en pacients pediàtrics amb necessitats especials i patologia sistèmica. Dra. Laura Garcia.

13.00 - 13.30 Lliurament dels premis del Concurs de fotografia AHIADEC.

13.30 - 15.00 Pausa.

15.00 - 15.45 Atròfia maxil·lar, diferents alternatives de tractament. Dr Joan Pi.

15.45 - 16.30 La venda de pressupostos en temps difícils. Dr Felipe Sáez.

16.30 - 17.45 Aplicacions del làser en odontologia. Funcions de l'higienista dental. Dr Daniel Abad.

17.45 - 18.15 Lliurament del XIIIè Premi Científic d'Investigació Odontoestomatològica per a Higienistes Dentals.
PREUS
Socis AHIADEC: Gratuït
No socis: 145 € fins al 4 de novembre; 160 € a partir de 5 de novembre
Estudiants: 30 € fins el 4 de novembre, 50 € a partir de 5 de novembre

NO S'ADMETEN INSCRIPCIONS PER TELÈFON

INSCRIPCIONS SOCIS AHIADEC
Per Internet, a través del web www.ahiadec.com.
Per fax, enviant la butlleta d'inscripció al 93 321 07 51.
Les persones associades que es van inscriure a la XII Simposi i no van assistir ni van avisar a l'Associació hauran de pagar com no socis.

INSCRIPCIONS NO ASSOCIATS
En el cas que s'inscriguin dues persones higienistes i / o auxiliars de la mateixa clínica i que no siguin membres de l'AHIADEC tindran un 50% de descompte en el preu de la inscripció. Cal l'aval del doctor de la clínica on treballen.

Per formalitzar la inscripció, hi ha dues opcions:

1. Transferència bancària al núm. de compte del Banc Sabadell 0081-5119-61-0001010409. Enviar el comprovant, especificant clarament el nom i els cognoms de la persona que s'inscriu, i el full d'inscripció degudament emplenada al núm. de fax 93 321 07 51 oa l'adreça de correu electrònica secretaria@ahiadec.com. Només s'acceptaran les inscripcions en què s'adjunti el full de pagament corresponent.

2. Xec nominatiu a nom de l'AHIADEC. Adjuntar també el full d'inscripció degudament emplenada i enviar-ho tot a: AHIADEC, c / de Llançà 34, 08015 Barcelona.

Els estudiants han d'adjuntar un certificat de l'escola on estiguin cursant els estudis d'higiene bucodental o d'auxiliar d'infermeria.

La data límit d'inscripció és el 15 de novembre.

Les cancel·lacions fetes amb un mínim de 5 dies d'antelació a l'inici del Simposi implicaran la pèrdua del 50% del preu de la inscripció. Si la cancel·lació es fa després d'aquesta data límit, la pèrdua serà del 100%.

AHIADEC es reserva el dret de fer canvis en els horaris, els ponents i el programa per motius aliens a la seva voluntat. AHIADEC es reserva el dret d'admissió.

Per tenir dret al certificat, cal assistir, com a mínim, al 80% de les hores lectives que constin en la inscripció.
 
 Anuncis Google

 
Col·laboradors i patrocinadors
 

Copyright © AHIADEC 2017 - Associació d'Higienistes i Auxiliars Dentals de Catalunya Informació General | Avís Legal | Ús de Cookies | Condicions Generals de Contractació |
Portada
AHIADEC
Higienista dental
Serveis
Formació
 
Publicacions
Biblioteca
Investigació
Simposis i congressos
Borsa de treball
 
Recursos
De dilluns a divendres, de 9h a 19h
C. de Llançà 34 (08015) Barcelona
Com arribar | Contacta amb nosaltres | info@ahiadec.com
Web Mèdic Acreditat. Veure més informació